CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

СРЕДНОШКОЛСКА ВИЗИЈА

ПРВ ДИГИТАЛЕН ВЕСНИК

ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ

На 63 годишнината од постоењето на нашето училиште го објавуваме првиот дигитален училишен весник

НОВИНАРСКИ КЛУБ во СОУ „Ѓорче Петров“

ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ

Младинскиот образовен форум (МОФ) и Македонскиот институт за медиуми (МИМ) објавија повик за основање новинарски клубови

PREV
NEXT

НАШЕ МОТО

ЕДУКАЦИЈАТА НЕ Е ПОДГОТОВКА ЗА ЖИВОТ - ЕДУКАЦИЈАТА Е САМИОТ ЖИВОТ.
Наша мисија е да ја препознаеме индивидуалноста која мора да биде во корелација со тимската работа која поттикнува креативност и создава квалитет.

КОИ ОБРАЗОВНИ НАСОКИ ГИ ИМАМЕ?

Во СОУ Ѓорче Петров можете да ги изучувате едни од најбараните насоки на пазарот на труд во државата, но и во светот.

Најнови вести и настани

Прво место за нашите кошаркарки на ,,Гимназијада 2024″ која денеска се одржа во Струга. Во полуфиналето нашите кошаркарки беа подобри од екипата на СУГС ,, Јосип Броз Тито” – Скопје(64:44), додека пак во финалето нашите шампионки беа подобри од екипата на СОУ ,,Др. Ибрахим Темо” – Струга (55:27). Честитки за нашите шампионки и нивниот ментор

На ден 22.04.2024 во Струмица во салата на СОУ „Никола Карев” се одржа регионално првенство во 3х3 Баскет. На првенството учество земаа следниве екипи: СОУ „Јосиф Јосифовски” -Гевгелија, СОУ „Ѓорче Петров”- Крива Паланка, СОУ „Гошо Викентиев”-Кочани. Женската екипа на СОУ ,,Ѓорче Петров ” под менторство на проф. Ведран Белешковски го освои првото место и се

Денес наши гости беа професори и ученици од Гимназија Прокупље, Р.Србија. Соработката продолжува, договорени идни активности и проекти од областа на образованието.

Во оваа епизода наш гостин е Ивица Пешовски технички директор на Brаinster и професор на Brаinster next College.

СОУ „Ѓорче Петров“ го објавува интерниот оглас за запишување на ученици за учебната 2024/2025 година.На копчето подолу можете да го преземете документот и да ги разгледате критериумите и потребните документи.Исто така се дадени и конкурсните рокови за запишување.

На ден 15.04.2024 во Куманово во салата на СОУ ,,Перо Наков” се одиграа зонски натпревари во кошарка 3х3. Учество земаа екипите од СОУ ,,Кочо Рацин”- Свети Николе, СОУ ,,Ѓорче Петров”- Крива Паланка и СОУ ,,Гоце Делчев “- Куманово. Натпреварите се одиграа во машка и женска конкуренција и се постигна следниот пласман: Во машка конкуренција 1

Од денес СОУ ,,Ѓорче Петров” Крива Паланка и Електротехничка школа ,,Раде Кончар” Белград, се официјално збратимени училишта со меморандум за пријателство и соработка што предвидува различни видови активности и проекти од областа на образованието и науката. Нашите ученици Сергеј Крстевски и Стефан Величковски под менторство на професорите Драган Китановски и Драгана Величковска учествуваа на Фестивалот

Успешно реализиран Регионален натпревар по Македонски јазик и литература одржан на 13.04.2024 г. во Куманово Честитки за Никола Митовски и проф. Лиле Стојановска!

TOP