CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

ФРАНКОФОНИТЕ ОД НАШЕТО УЧИЛИШТЕ НИЖАТ БРОЈНИ УСПЕСИ

НА НАTПРЕВАРИТЕ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК

ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ

Фондот за донации „Бел Идеал“ од Париз, Франција ги препозна јазичните вештини на нашите ученици

КОНКУРС за најдобар флаер

По повод Патрон празникот на училиштето ги покануваме нашите средношколци да учествуваат

ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ
PREV
NEXT

НАШЕ МОТО

ЕДУКАЦИЈАТА НЕ Е ПОДГОТОВКА ЗА ЖИВОТ - ЕДУКАЦИЈАТА Е САМИОТ ЖИВОТ.
Наша мисија е да ја препознаеме индивидуалноста која мора да биде во корелација со тимската работа која поттикнува креативност и создава квалитет.

КОИ ОБРАЗОВНИ НАСОКИ ГИ ИМАМЕ?

Во СОУ Ѓорче Петров можете да ги изучувате едни од најбараните насоки на пазарот на труд во државата, но и во светот.

Најнови вести и настани

Со задоволство ги пречекавме деветтоодделенците од основните училишта: ООУ ,,Христијан Тодоровски-Карпош”, општина Ранковце, ООУ ,,Илинден” и ООУ ,,Св.Јоаким Крчовски”, општина Крива Паланка Учениците имаа можност одблиску да се запознаат со можностите што ги нуди нашето училиште. Благодарност до наставниците, стручните соработници и директорите на основните училиштата за взаемната соработка. Драги ученици ве очекуваме заедно да

На ден 22.05.2023 г. на Филозофскиот факултет, МОН организираше дебата за учениците од средните училишта. Нашите ученици под менторство на социолог Гордана Стојковска ги споделија своите искуства и впечатоци за нашето училиште на тема ментално здравје и насилство во училиштето. Се дебатираше на повеќе теми: – Ефектите од детското насилство врз менталното здравје и благосостојба–

На ден 15.5.2023 и 16.5.2023г. Loging Electronics во соработка со ФЕИТ Организираше работилница на тема: Развојни микропроцесорски системи која се оддржа на ФЕИТ, ФАБЛАБ, Скопје во рамките на проектот ,,Технологија за тебе”. За таа цел од нашето училиште учествуваа следниве ученици:1.Сергеј Крстевски II-62. Марија Стефановска III-7За презентација:1. Ангела Георгиевска III-72. Јована Ѓоргиевска III-73. Tea Стефановска

Нашите ученички Ангела, Марија, Душица и Теа од трета година под менторство на проф. Горица Вучевска беа дел од големото финале на натпреварот ,,Најдобар бизнис концепт за зелени иновации 2023″ организиран од Националениот центар за развој на иновации и претприемачко учење. Овој настан се одржа на Машинскиот факултет при УКИМ на 13.05.2023 г. во Скопје

Нашето училиште СОУ „Ѓорче Петров“ како координатор и партнер училиштата: ​YUNUS EMRE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ, Маниса (Турција) и COLEGIUL ECONOMIC EMANUIL GOJDU HUNEDOARA, Хунедоара (Романија). во период од 08.05.2023 до 12.05.2023 година ја реализираа и третата т.е последна мобилност во рамки на овој проект. Домаќин училиште на оваа мобилност беше училиштето од Романија-COLEGIUL ECONOMIC

Учениците и наставниците од нашето училиште се вклучија во спроведување на големата еколошка акција „Генералка викенд“. Со здружени сили до почиста околина!

Младинската Асоцијација на Средните Стручни Училишта во Македонија-МАССУМ и оваа година го организираше образовното рандеву на 5 и 6 мај во Гостивар. Нашите ученици земаа учество во повеќе категории и ги освоија следниве награди:– Категорија: Најдобар постер (прво место)ученик: Лина Рангелова, ментор: проф. Зорица Ристовска -Категорија: Најдобра драмска претстава ( трето место)Драмска претстава: Паланечко Зоне

Нашето училиште СОУ „Ѓорче Петров“ како координатор и партнер училиштата: ​YUNUS EMRE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ, Маниса (Турција) и COLEGIUL ECONOMIC EMANUIL GOJDU HUNEDOARA, Хунедоара (Романија). во период од 24.04.2023 до 28.04.2023 година ја реализираа втората мобилност во рамки на проектот „Нула отпад“. Домаќин училиште на оваа мобилност беше партнер-училиштето од Турција-YUNUS EMRE ANADOLU İMAM

TOP