CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

ФРАНКОФОНИТЕ ОД НАШЕТО УЧИЛИШТЕ НИЖАТ БРОЈНИ УСПЕСИ

НА НАTПРЕВАРИТЕ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК

ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ

Фондот за донации „Бел Идеал“ од Париз, Франција ги препозна јазичните вештини на нашите ученици

КОНКУРС за најдобар флаер

По повод Патрон празникот на училиштето ги покануваме нашите средношколци да учествуваат

ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ
PREV
NEXT

НАШЕ МОТО

ЕДУКАЦИЈАТА НЕ Е ПОДГОТОВКА ЗА ЖИВОТ - ЕДУКАЦИЈАТА Е САМИОТ ЖИВОТ.
Наша мисија е да ја препознаеме индивидуалноста која мора да биде во корелација со тимската работа која поттикнува креативност и создава квалитет.

КОИ ОБРАЗОВНИ НАСОКИ ГИ ИМАМЕ?

Во СОУ Ѓорче Петров можете да ги изучувате едни од најбараните насоки на пазарот на труд во државата, но и во светот.

Најнови вести и настани

Запознавање на наставниците со профилот на обуките и критериумите за избор на наставници  Националната агенција за европски образовни програми и  мобилност , за учење преку индивидуални мобилности во рамки на  програмата Еразмус+ Клучна акција 1 – Мобилност на поединци 101 – Проекти за мобилност на вработените во училиштата ни одобри грант за нашата апликација од

2022 е назначена како „Европска година на младите’“ за таа цел група ученици од СОУ „Ѓорче Петров“ го споделија своето знаење стекнато во странство преку Еразмус+ проектот YES Europe III.Настанот се одржа во Europe House на 07.06.2022 год. Учениците на присутните им ги појаснија можностите за студирање, работа и живеење во Европа. На присутните исто

Во рамки на проектот „Ајде да се запознаеме и да изградиме цврсти пријателства“, финансиран од програмата „Суперучилишта“ кофинансирана од Европската Унија и германското Сојузно министерство за економска соработка и развој (BMZ) и имплементиран од Deutsche Gesellchaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) заедно со Регионална канцеларија за младинска соработка (RYCO), се реализираше втората размена. Овојпат ја имавме

Со цел да се подигне медиумската писменост кај учениците, СОУ „Ѓорче Петров“ соработуваше со училишта од Турција, Франција, Португалија, Романија, Хрватска и Италија. Наша единствена цел е да научат учениците како да препознаваат лажни вести и да ја подобрат дигиталната писменост преку интерактивни игри во соработка со врсници од европските држави. Во склоп на проектот

Група матуранти под менторство на проф. Лиле Стојановска и проф. Елена Трајчевска приредија прекрасен уметнички перформанс за романот „Шагринска кожа“ од Оноре де Балзак. Премиерно перформансот беше прикажан на кривопаланечката јавност во НУ Центар за култура на 18.05.2022г.За истиот беше изработен и краток филм со кој учениците се претставија на Образовното рандеву-МАССУМ 2022 во Велес

Гимазијада 2022

понеделник, 16 мај 2022 by

На ден 13.05.2022г. се одржа Гимазијада во Струмица. Околу шестотини ученици од средни училишта од земјава учествуваа на традиционална Гимназијада. Учениците имаа можност да се натпреваруваат во повеќе категории: кошарка, фудбал, футсал, ракомет и одбојка. Се натпреваруваа во машка и женска конкуренција. Од вкупно 40 средношколски екипи, нашите кошаркарки освоија прво место. Им посакуваме уште

Нашето училиште СОУ „Ѓорче Петров“ како партнер и училиштата: ​ GO! atheneum Leuven- Белгија (партнер); Karl Schiller Berufskolleg – Германија (координатор) и 19. СУ “Елин Пелин“ -Бугарија (партнер), ја реализираа втората мобилност од проектот Yes Europe III – младите студираат и работат во Европа, во првата недела од мај.Домаќин училиште на оваа мобилност беше GO!

TOP