CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

На ден 2.12.2023 год се одржа државен натпревар по француски јазик – спелување. Натпреварот се одржа во ООУ Димитар Миладинов во Скопје . На натпреварот учествуваа и успешно се претставија нашите ученици Матеј Мицевски, Филип Стојановски и Леа Симонова од II година.

На ден 23.11.2023 г. директорката Елена Ѓорѓиевска со проф. Катерина М. Наковска и учениците Михаела Јанковска од III-5 клас и Филип Стојановски II-2 клас учествуваа на настан во организација на LEAD за презентација на ко-менаџмент тело. Ученичкото учество гради демократски вредности и капацитети кај учениците, поттикнува активно вклучување на учениците во училишниот живот, гради чувство

На ден 17.11.2023 година се одржа Регионален натпревар по Македонски јазик и литература во ОУ „Крсте Петков Мисирков“ -Куманово, на истиот земаа учество ученици од втора година под менторство на проф. Лиле Стојановска.Учениците покажаа солидни резултати и ги освоија следниве места:Димитар Стојановски – Прво местоАнгела Илиевска – Трето место Браво! Ви посакуваме успех и во

На ден 17.11.2023 год. се одржа регионален натпревар по француски јазик – спелување. Натпреварот се одржа во гимназијата Гоце Делчев во Куманово, а учениците ги менторираше проф. Мимоза Ивановска. На натпреварот учествуваа нашите ученици Матеј Мицевски, Филип Стојановски и Леа Симонова од II година. Сите учесници обезбедија учество на државен натпревар и ги освоија следниве

На ден 14.11.2023 год. дел од учениците од прва, втора, трета и четврта година од нашето училиште имаа можност да посетат театарска претстава во Велес. Најпрвин беше посетена куќата на Кочо Рацин каде што се запознаа со животот и делото на значајниот македонски поет. Го разгледаа ентериерот на куќата, кој изобилуваше со значајни знаменитости што

Младинскиот образовен форум (МОФ) и Македонскиот институт за медиуми (МИМ) објавија повик за основање новинарски клубови во основните и во средните училишта од државава. Нашето училиште е едно од десетте средни училишта кои ќе основаат ваков клуб. Учениците ќе имаат можност да предлагаат и да обработуваат теми коишто се поврзани со образовниот процес и училишните

Учениците од трета година од општествено-хуманистичко подрачје имаа можност денеска да ја посетат Народната банка на РСМ и нивниот нумизматичкиот музеј. Целта на посетата беше учениците да се запознаат: каде точно се наоѓа Народната банка; кои се основните функции на Народната банка; што е ценовна стабилност, што е инфлација, а што девалвација; што се пари,

На ден 08.11.2023 година (среда) учениците од гимназиските паралелки од втора година го посетија Собранието на РСМ. Имаа можност да се запознаат со функцијата на законодавниот дом на нашата држава, а имаа и увид и во просториите за одржување на седници и работа на пратениците. Учениците беа во придружба на предметниот наставник Татјана Филиповска.

На 02.11.2023г. во организација на ОСУС КРИВА ПАЛАНКА во сала “Бранители” се одигра меѓуопштински натпревар во Футсал за машки -средни училишта. Учествуваа екипите на СОУ „Ѓорче Петров“ и СОУ „Митко Пенџуклиски” од Кратово. Победник е екипата на нашето училиште! Честитки! Ви посакуваме успех во понатамошните натпревари.

Кратовска комиријада

понеделник, 30 октомври 2023 by

На ден 28.10.2023 г. (сабота) учениците од угостителско-туристичката струка под менторство на професорите Дане Петровски, Стефан Станоевски и Татјана Анѓеловска учествуваа на манифестацијата Кратовска компиријада која традиционално се одржа по седми пат на Градскиот плоштад во Кратово. На истата учествуваа 136 учесници кои ги презентираа своите специјалитети од компир.

Саем на книга – Белград 2023

понеделник, 30 октомври 2023 by

Традиционално последната недела од октомври се одржува Саем на книга во Белград. За првпат наши ученици имаа можност да го посетат овој настан и да се запознаат со најновите наслови на домашната и странска книжевност.

На конкурсот објавен од страна на Коалиција на граѓански организации – форум на малубројни заедници во Република Македонија, зема учество нашата ученичка Сара Ристовска, менторирана од страна на проф. Елена Јакимовска. .Учениците пишуваа есеи на тема: ,,Мојот сограѓанин од соседната улица”. Есеите на учениците се публикувани, а на 18.10.2043г. беа поканети на свечено доделување на

TOP