CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

ФРАНКОФОНИТЕ ОД НАШЕТО УЧИЛИШТЕ НИЖАТ БРОЈНИ УСПЕСИ

НА НАTПРЕВАРИТЕ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК

ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ

Фондот за донации „Бел Идеал“ од Париз, Франција ги препозна јазичните вештини на нашите ученици

КОНКУРС за најдобар флаер

По повод Патрон празникот на училиштето ги покануваме нашите средношколци да учествуваат

ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ
PREV
NEXT

НАШЕ МОТО

ЕДУКАЦИЈАТА НЕ Е ПОДГОТОВКА ЗА ЖИВОТ - ЕДУКАЦИЈАТА Е САМИОТ ЖИВОТ.
Наша мисија е да ја препознаеме индивидуалноста која мора да биде во корелација со тимската работа која поттикнува креативност и создава квалитет.

КОИ ОБРАЗОВНИ НАСОКИ ГИ ИМАМЕ?

Во СОУ Ѓорче Петров можете да ги изучувате едни од најбараните насоки на пазарот на труд во државата, но и во светот.

Најнови вести и настани

,,Inclusion and Diversity in eTwinning” е мултилатерален семинар кој се одржа во Леириа- Португалија на кој учествуваа 73 учесници од 11 европски држави, меѓу кои и нашата професорка Катерина Митовска- Наковска. Проектот беше реализиран под покровителство на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност. Професорката Катерина Митовска- Наковска одржа дисеминација на 14.09.2023г. во просториите

еТвининг платформата поттикнува размена на идеи, култури и перспективи, оплеменувајќи го образовнието на сите вклучени. На 07.09.2023г. во Europe House Skopje, име беа доделени ознаки за квалитет на 24 еТвининг училишта, лидери во меѓународната соработка и иновации во образованието. Нашето училиште по вторпат ја доби оваа престижна награда благодарение на нашите еТвинери. еТвининг е одличен

Нашите претставнички од женскиот кошаркарски тим кои беа најдобри на државните натпревари и го освоија одличното трето место, во придружба на директорката Елена Ѓорѓиевска и проф. Ведран Белешковски беа на свечено доделување на признанија во Агенцијата за млади и спорт. Истите им беа врачени од страна на Наумче Мојсовски, директор на АМС. Иако нивните очекувања

Во рамки на Државниот натпревар по македонски јазик и литература се одржа и Натпревар за најдобар есеј. Учениците имаа можност да ги испратат своите есеи до 14.06.2023г. до Сојузот на ДМЈЛ. Учениците пишуваа на следнава тема: Интимното и универзалното во поезијата на Ацо Шопов Резултати: 1. Билјана Дуева, СОУ „Богданци“, Богданци, II (втора) година, ментор: Верица Ризовска2. Андреј

Come In – еТвининг проект во кој се вклучени 11 наставници од 7 држави и 88 ученици. Од нашето училиште учествуваа учениците од прва година од електротехничката струка: Алек Стојановски, Јован Јакимовски, Мишо Младеновски, Стефан Величковски, Давид Станојковски и Марио Пешовски под менторство на проф. Ивана Станковска. Овој проект ги спои наставниците и учениците од

еTwinning платформата им помага на просветните работници во градинките, основните и средните училишта да се поврзат со колеги од други европски земји и заеднички да работат на национални и европски проекти. „Inclusion and Diversity in eTwinning” е мултилатерален семинар кој се одржа во Леириа-Португалија во период од 22.06 до 24.06.2023г. на кој учествуваа 73 учесници

Прелиминарните ранг листи за уписот во првиот циклус се достапни на следниот линк: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1zrSSOkmDywimkQaTGnrXBMY-mC_C4Pj_/edit?usp=sharing&ouid=108452938731800764976&rtpof=true&sd=true Сите кои се примени треба да ги достават потребните документи во училиште на 22.06 или 23.06.2023г.. Конечните ќе бидат објавени на 23.06 по 19ч. односно по извршена проверка од страна на комисијата.

Фото-галерија од Европското средношколско првенство од 11 до 17 јуни 2023 – Скопје на кое нашиот женски кошаркарски тим освои Бронзен медал.

TOP